Pokrenuta istraga

Poduzetnik iz Šibenika dio provizije od osiguranja uplatio sebi na račun

FOTO: Nino Milin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja 48-godišnjeg hrvatskog državljanina, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, priopćeno je iz DORH-a.
Postoji osnovana sumnja da je 48-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo od travnja 2021. godine do 15. travnja 2014. u Šibeniku, kao vlasnik i direktor poduzeća koje je bilo ovlašteno da u ime i za račun osiguravajućeg društva sklapa ugovore o osiguranju, a novčana sredstva koja dobije od osiguranika u vidu naplaćene provizije u roku od dva dana uplati na račun osiguravajućeg društva.
Osnovano se sumnja da novac, koji je poduzeće dobilo na ime naplaćene provizije, nije u cijelosti uplatio na račun osiguravajućeg društva, već je iznos od 220.063,85 kuna uzeo i zadržao za sebe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.