Pljačkaš u Tisnom ukradenu karticu dao kolegici koja ju je osam puta ‘popeglala’

Kriminalističkom obradom 31-godišnjaka u Policijskoj postaji Vodice utvrđena je osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo krađe na štetu 55-godišnjaka i tvrtke sa sjedištem u Splitu, dok se 26-godišnjakinju sumnjiči za više kaznenih djela računalne prijevare.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 31-godišnjak 26. svibnja u Tisnom, koristeći nepažnju 55-godišnjeg muškarca, iz torbice mu otuđio 400 kuna, sunčane naočale i bankovnu karticu oštećene tvrtke, koja je bila na korištenju kod oštećenog, kao zaposlenika te tvrtke.

Potom je osumnjičeni 31-godišnjak otuđenu bankovnu karticu dao osumnjičenoj 26-godišnjakinji, koja je, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, na području Vodica, Tisnog i Murtera s tom bankovnom karticom izvršila osam transakcija u ukupnom iznosu od 2.792,87 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičena 26-godišnjakinja je pritvorena, dok će kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 31-godišnjakom biti naknadno provedeno.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.