Oštetili ATP za 732 tisuće kuna: Službenom karticom plaćali ručkove, kupovali odjeću i kozmetiku…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je početkom svibnja podiglo pred Županijskim sudom optužnicu protiv bivšeg direktora šibenskog Autotransporta Josipa Burazera Paveškovića (52) kao prvookrivljenog zbog počinjenja tri kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te protiv Ivice Zorice (48) kao drugookrivljenog zbog počinjenja tri kaznena djela poticanja na zlouporabu povjerenja.

Dvojcu se stavlja na teret da su šibenski ATP u nekoliko godina, raznim malverzacijama, oštetili za ukupno oko 732 tisuće kuna.

Prema priopćenju ŽDO-a, Burazer Pavešković je od 5. studenog 2011. do 9. kolovoza 2012., s ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi za Zoricu, na njegov nagovor i traženje; predao mu na korištenje poslovnu karticu ATP-a koja je bila na njegovo ime, iako je znao da ju ne smije davati drugim osobama niti koristiti u druge svrhe osim poslovne svrhe.

Zorica je potom tu karticu koristio u privatne svrhe (u 113 navrata) za plaćanje nabave razne odjevne, kozmetičke i druge robe te konzumacije jela i pića u restoranima kao i smještaja u brojnim mjestima. Na opisani način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od gotovo 128 tisuća kuna na štetu šibenskog Autotransporta.

ivica zorica

Stavlja im se na teret da su 7. prosinca 2009. u Šibeniku, na nagovor drugookrivljenog, sklopili ugovor o zakupu autobusnog kolodvora u Vodicama. Ugovor je sklopljen za razdoblje od 1. siječnja 2010. do 1. siječnja 2014. i s mjesečnom zakupninom u iznosu od 4.150,00 eura u protuvrijednosti u kunama i uvećano za PDV.

kolodvor-vodice1

Burazer Pavešković je bio svjestan da je ugovorna zakupnina znatno viša od stvarne tržišne vrijednosti pa je tako sklapanjem i realizacijom tog ugovora od 1. siječnja 2010. do 1. rujna 2012. ATP oštećen za iznos od 471.836,80 kuna dok je tvrtki drugookrivljenika u istom iznosu pribavljena protupravna imovinska korist.

paveskovic

Nakon isteka tog ugovora, 1. rujna 2012. u Šibeniku, nakon što je ATP otišao u stečaj, preko sestrinske tvrtke opet sklopili ugovor o zakupu vodičkog kolodvora i opet po istoj cijeni znatno višoj od stvarne tržišne.

Sklapanjem i realizacijom tog ugovora je i sestrinska tvrtka od 1. rujna 2012. do 1. lipnja 2013. oštećena za iznos od 132.704,10 kuna, a tvrtki Ivice Zorice pribavljena protupravna imovinska korist.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.