Opasno brzu vožnju platio masnom kaznom: Nagazio Audija na autocesti i platio 7.000 kuna kazne

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vozač (32) proteklog je četvrtka zaustavljen na autocesti A1 zbog vožnje Audija dubrovačkih registracija nepropisnom brzinom od čak 234,4 kilometara na sat, zbog čega je protiv njega podnesen prekršajni nalog u iznosu od sedam tisuća kuna, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Također, 49-godišnjem vozaču u Bilicama protekle je srijede izmjereno 1,98 promila alkohola u krvi nakon što ga je policija zaustavila u Mercedesu šibenskih tablica. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog.

Osim toga, proteklog tjedna na području Šibenika dogodilo se 16 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene dok je ostalih 14 nesreća završilo s materijalnom štetom. Policijskom analizom utvrđeno je da se najveći broj nesreća dogodio zbog neprilagođene brzina kretanja vozila i vožnje na nepropisnoj udaljenosti

– U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno utvrđeno 355 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu 195, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola 20, nepropisno uključivanje i isključivanje osam, nepropisno pretjecanje  šest, upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole dvije, a ujedno je iz prometa isključeno 32 vozača i jedno vozilo – priopćili su iz PU šibensko-kninske.

(FOTO: Arhiva)


Pratite nas i na društvenim mrežama: