Stanari su ogorčeni

Netko na Šubićevcu sustavno truje mačke: ‘ U kratkom vremenu pronašli smo ih pet. Ubijaju nevina bića’Foto: Ilustracija/arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U blizini osnovne škole Petar Krešimir na Šubićevcu jutros je pronađena jedna otrovana mačka, a kako nam kaže čitatelj koji nas je kontaktirao, ovo nije izolirani slučaj.

– U kratkom vremenu potrovano je ukupno pet mladih mačaka. Ne shvaćam tko bi to mogao napraviti, mi ih svi ovdje hranimo, brinemo se o njima koliko možemo, a netko ih ubija. Ljudi ubijaju nevina bića – kazao nam je čitatelj koji je ovaj incident prijavio i policiji.

Prvi simptomi trovanja u mačaka su nemir, dezorijentiranost, slinjenje, strah, nesigurnost u pokretima, treskavica, povraćanje i proljev. pomoć veterinara potrebno je potražiti čim prije jer većina otrovanih mačaka ne preživi zbog brzog djelovanja otrova na rad živčanog sustava i unutarnjih organa.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.