Nagazio Audija preko 234 kilometra na sat i bez problema platio 6.500 kuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Čak 6.500 kuna platio je na licu mjesta 39-godišnji Britanac zbog prekoračenja brzine na autocesti. Policija ga je zatekla u petak oko 10.40 sati na autocesti kojom je u Audiju britanske registracije projurio brzinom 234,8 kilometara na sat, izvijestili su iz Policijske-uprave šibensko-kninske.

Policijska kontrola je prošle srijede oko 15.10 sati u Murteru zaustavila 53-godišnjeg vozač koji je pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Citroen, šibenskih registracijskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija od 2,29 promila alkohola u organizmu. Vozač je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjena, a protiv njega će biti podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

Na cestama Šibensko-kninske županije u proteklom tjednu dogodilo se 11 prometnih nesreća, među kojima dvije u kojim su tri osobe lakše ozlijeđene.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, u osam nesreća neprilagođena brzina kretanja vozila te u tri neseće nepoštivanje prednosti prolaska.

U proteklom tjednu su utvrđena ukupno 393 prekršaja, od kojih 151 nepropisne brzine, 99 nepropisnog uključivanja ili isključivanja iz prometa, 38 slučajeva upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola te 72 slučaja nevezivanja sigurnosnim pojasom. Iz prometa isključen čak 56 vozača i 11 vozila.

Foto: ilustracija/Arhiva


Pratite nas i na društvenim mrežama: