Određen istražni zatvor

Muškarac u Vodicama više od dvije godine napadao suprugu, prijetio joj smrću i branio kontakt s prijateljima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je 37-godišnji državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te je ispitan zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji i kaznenog djela prijetnje, priopćeno je iz DORH-a.

Postoji osnovana sumnja da je 37-godišnjak od početka 2019. godine do 1. lipnja 2021. u Vodicama, protivno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, pod utjecajem alkohola i droga, u više navrata izvanbračnu suprugu verbalno vrijeđao i fizički napadao te joj branio kontakte s prijateljima i zasnivanje radnog odnosa, čime je kod nje izazvao osjećaj nesigurnosti i straha te ju doveo u ponižavajući položaj.

Osnovano se sumnja i da joj je tijekom 2020. godine prijetio smrću čime je kod nje izazvao opravdan strah za njezin život.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja, predložilo sucu istrage da se protiv 37-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.


Pratite nas i na društvenim mrežama: