Podignuta optužnica

Muškarac (41) u Čistoj Velikoj držao TNT, bombu i skoro šest kilograma marihuane

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 41-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te neovlaštenog posjedovanja oružja.

Optužnicom se 41-godišnjaka tereti da je 10. ožujka 2020. u svojoj kući, dvorištu, osobnom automobilu te u kući koju koristi njegova obitelj u Čistoj Velikoj, protivno Zakonu o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, radi prodaje konzumentima držao, upakiranu u više paketa, drogu marihuanu ukupne neto težine 5295,75 grama i digitalnu vagu, navodi DORH u priopćenju.

Tereti ga se da je u kamp kućici u dvorištu svoje kuće bez ovlaštenja držao eksploziv TNT bruto težine 134 grama, privredni eksploziv bruto težine 439 grama, ručnu bombu M-93 bez upaljača, sporogoreći štapin u dužini od tri metra i 14 komada detonacijskih kapisli.

U optužnici podignutoj zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.