Provodi se istraga

Muškarac (30) u Primoštenu prijetnjom smrću i batinama pokušao naplatiti dug

Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 30-godišnjaka zbog  pokušaja protupravne naplate, priopćio je DORH.

Osnovano se sumnja da je 30-godišnjak od 14. prosinca do 19. prosinca 2020. u Primoštenu, u cilju naplate dugovanja u iznosu od 12.500 kuna, oštećeniku svaku večer slao SMS poruke prijetećeg sadržaja, a nakon što mu je ovaj blokirao kontakt, 19. prosinca 2020. se dovezao do oštećenikove kuće i upućivao mu pogrdne riječi.
‘Zamahivao je prema njemu odvijačem vičući da će ga ubosti pri čemu je posrnuo i pao. Kada ga je oštećenik uhvatio rukama s leđa, 30-godišnjak ga je u  hrvanju ogrebao  i odbacio odvijač te se udaljio prijeteći mu smrću i tražeći da mu vrati novac. Potom je, osnovano se sumnja, uzeo dva stupića s parkinga i vikao da će razbiti izlog na trgovini u sklopu kuće, a oštećeniku i njegovoj obitelji je zaprijetio smrću i da će im zapaliti kuću. Nakon toga je, osnovano se sumnja, udario nogom u dvorišna vrata koja su ispala iz ležišta, a njegovo ponašanje je kod oštećenika izazvalo strah za njegovu sigurnost te za sigurnost članova njegove obitelji’, stoji u priopćenju.
Nakon što je ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage te je podnijelo sucu istrage prijedlog da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.