Alkohol nije najčešći prekršaj

‘Martinje’ otkrilo 152 prekršitelja u prometu. Policija najavljuje pojačanu aktivnost do raja godine

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tijekom akcije pojačane kontrole prometa povodom proslave Martinja, od 12. do 14. studenoga, šibensko-kninska policija devet je vozača zatekla pod utjecajem alkohola.

Među 152 uočena prekršaja, 98 je bilo vožnja nepropisnom brzinom, 12 nekorištenja pojasa, sedam vozača je koristilo mobitel tijekom vožnje, jedan je vozio bez položenog vozačkog ispita, jedan u vrijeme dok mu je na snazi bila zabrana upravljanja, a dvoje vozača je upravljalo neregistriranim vozilom.

Alkotestirano je ukupno 68 vozača, jedan je odbio testiranje, a rekorder, među devet pijanih, napuhao je 2,85 promila.

– Obzirom na statističke pokazatelje, posebno na podatke u posljednjih deset dana tijekom provođenja akcije oko Martinja, upozoravamo vozače da poštuju prometne propise, da ne voze nepropisnom brzinom kao i bez sigurnosnog pojasa, zatim ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje niti voze pod utjecajem alkohola, kao i da ne upravljaju tehnički neispravnim vozilima jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu, a ranije smo već i najavili da će do kraja godine biti pojačan nadzor i kontrola prometa na cestama – poručuju iz PU šibensko-kninske.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.