Slijedi mu prekršajna prijava

Jelićev pijani ravnatelj Kninskog muzeja sinoć na tvrđavi napao HDZ-ovce

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nikola Blažević, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Knina objavio je noćas na svom Facebook profilu objavio je kako se jučer na kraju sučeljavanja kandidata za gradonačelnika Knina dogodio incident kada je ‘vršitelj dužnosti ravnatelj Kninskog muzeja Ante Šimić, nepozvan i pod utjecajem alkohola, verbalno i fizički nasrnuo na predstavnike HDZ-a’. Da se icident dogodio potvrdili su nam i iz Policijske uprave šibensko-kninske.

– Policija je intervenirala na poziv građana oko 10.55 sati na Kninskoj tvrđavi. Utvrđeno je da je riječ o narušavanju javnog reda od strane 40-godišnjeg muškarca. On se u alkoholiziranom stanju na neprimjeren način obračao okupljenima, galamio na prisutne, ali to nije bilo usmjereno prema kandidatima, nego okupljenima u prostoru galerije i izvan nje. Zbog naročito drskog ponašanja 40-godišnjaku je uručena obavijest o počinjenom prekršaju i bit će podignut optužni prijedlog – kazala nam je Lada Čolak Baus iz Pu šibensko-kninske.

Kako je objavio Blažević, Ante Šimić je, nepozvan i pod utjecajem alkohola, verbalno i fizički nasrnuo na predstavnike HDZ-a u prostoru Galerije muzeja, vrijeđajući ih i nasilno im se unoseći u lice. Nakon što ga je jedan od pratitelja debate udaljio iz prostorije, on je nastavio s vrijeđanjem i ponovnim pokušajem fizičkog obračuna s članovima HDZ-ovog tima.

-Uvrede i prijetnje nastavile su se ispred tvrđave, zbog čega smo bili prisiljeni pozvati policiju. Događaju su prisustvovali i sadašnji zamjenici gradonačelnika Marka Jelića, kandidati za izvršne dužnosti u novom sazivu Marijo Ćaćić i Kristina Perić. Nažalost, iako su po prirodi stvari trebali ostati na mjestu događaja bez riječi i bez opravdanja napustili su mjesto prijepora. Držimo da je njihova građanska i dužnosnička obveza bila ostati i dati iskaz nadležnim tijelima, ali i zaštititi ostale sudionike događaja od torture njihovog v.d. ravnatelja i člana užeg tima. Želimo naglasiti kako se Ante Šimić u trenutku divljačkog nastupa nalazio u prostoru ustanove u kojoj obnaša dužnost v.d. ravnatelja – piše Blažević.

Ukazujući i na govor mržnje koji je Ante Šimić iskazao objavom na svom FB profilu kojom je nagovijestio svoj ispad, iz HDZ-a pozivaju svoje protukandidate da se očituju i ograde od govora i djela mržnje koji je njihov istomišljenik i član užeg tima kandidata za župana Marka Jelića i Marija Ćaćića sinoć manifestirao.


Pratite nas i na društvenim mrežama: