Intenzivna potraga za tijelom ispod Masleničkog mosta: Navodno je riječ o pilotu kanadera…

Zadarska policija potvrdila je u utorak ujutro da se, prema svim indikacijama, radi o muškarcu starom 45 godina, koji je živio u Zadru i koji je u ponedjeljak ‘pao ili skočio”‘ sa Masleničkog mosta, javlja Zadarski.hr.

Međutim, iz drugog izvora Zadarski.hr doznaje da se radi o pilotu kanadera, čije ime im je poznato, no iz pijeteta prema obitelji nisu ga htjeli objaviti dok ne bude pronađeno tijelo za kojim trenutačno traje intenzivna potraga. Čovjek koji im je kazao da se radi o pilotu kanadera i njegovo ime i prezime bio je jutros toliko potresen da je jedva govorio, poznavao ga je dobro i bio je očevidac tragedije.

U potragu za 45-godišnjakom koji se upucao na mostu trenutačno tragaju dva broda, jedan policijski i jedan od Lučke kapetanije, a MORH je na raspolaganje stavio helikopter.

Iz Specijalne jedinice PU splitsko-dalmatinske stigli su ronioci koji pretražuju područje. Potraga je intenzivna, kazao je za Zadarski.hr glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

– Mi smo jučer, u ponedjeljak, u 15,40 sati dobili dojavu o nestanku 45-godišnjeg muškarca iz Zadra. Otprilike 40 minuta nakon toga dobili smo drugu dojavu, da je muška osoba pala ili skočila sa Masleničkog mosta. Postojale su informacije da se vjerojatno radi o osobi čiji je nestanak prijavljen i trenutačno intenzivno tragamo za nestalom osobom – bilo je sve što je rekao Žodan.

Oglasilo se Ministarstvo obrane

– Letačka posada Eskadrile helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane  iz vojarne ‘Pukovnik Mirko Vukušić’ uključila se u utorak, 31. listopada 2017. u jutarnjim satima s helikopterom BELL-206 B u akciju traganja za nestalom osobom u moru kod Masleničkog mosta.

Postoje indicije da se radi o pripadniku 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO, za kojeg je prijavljen nestanak u ponedjeljak, 30. listopada 2017. godine.

Na mjestu događaja upućene su istražiteljske ekipe te je pokrenuta akcija potrage. Uz helikopter HRZ i PZO u potrazi sudjeluju i ronioci, policijski službenici i očevidne ekipe MUP-a i Vojne policije te brodovi Policijske uprave Zadarske i Lučke kapetanije – piše u priopćenju MORH-a.

(FOTO: Wikipedija)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.