Određen istražni zatvor

Godinama pijan zlostavljao suprugu i prijetio joj smrću

FOTO: Arhiva ŠIBaj TV-a
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Općinsko državnom odvjetništvo u Šibeniku priveden je i ispitan 40-godišnji muškarac osumnjičen za nasilje u obitelji i prijetnje, te mu je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, priopćeno je iz DORH-a.

Postoji osnovana sumnja da je 40-godišnjak od 31. svibnja 2015. do 29. kolovoza 2020. u mjestu pored Šibenika te tijekom boravka u Bosni i Hercegovini,a  protivno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, pod utjecajem alkohola, u više navrata fizički nasrtao na suprugu i prijetio joj smrću, čime je kod nje izazvao nesigurnost i strah te je doveo u ponižavajući položaj.
Osnovano se sumnja, navodi DORH, i da je 8. prosinca 2020. u popodnevnim satima, u mjestu pored Šibenika, dok je upravljao svojim osobnim automobilom uočio suprugu kako stoji uz cestu pa je, kako bi ju ustrašio i uznemirio, vozio sve većom brzinom i kada je došao mjesta gdje je ona stajala, naglo skrenuo vozilom u ulicu prema ženi koja se, u strahu da će je udariti vozilom, bacila van kolnika.

Nakon što je ispitan, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv njega zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.


Pratite nas i na društvenim mrežama: