Bespomoćno gledao svoju ženu i dvoje malodobne djece na balkonu dok su čekali evakuaciju

FOTO Vlasnik stana sretan što su svi živi, gradonačelnik Burić obećao pomoćFoto: Duško Jaramaz/Pixsell
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Jurica Čondić, vlasnik stana na Njegoševom trgu, na trećem katu u kojem je iza 13 sati izbio požar, dotrčao je s posla i kako je kazao, bespomoćno gledao svoju ženu i dvoje malodobne djece na balkonu dok su čekali evakuaciju.

– Radio sam u Crnici, žena je zvala da gore, pa su oni pobjegli na balkon. Zvao sam 112 i dotrčao, dimilo je do vrha zgrade. Vele da se struja zapalila, u dječjoj sobi gdje ima utičnica s produžnim kabelom i oni tamo pune tablete i mobitele. Sve je izgorjelo. Bit ćemo kod starije kćeri i njezinog momka, a ovo ćemo morati napraviti. Najvažnije je da smo svi živi i zdravi – rekao je Čondić.

Obitelj Čondić može očekivati pomoć i od Grada Šibenika, obećao je gradonačelnik Željko Burić.

– Apsolutno ćemo se uključiti u pomoć obitelji, u prvom redu djeci, te nabaviti sve što je potrebno za školu te garderobu da djeca mogu normalno nastaviti školovanje – rekao je za Šibenski portal Burić.

Pomoć za obitelj Čondić organizirat će i župa Vidici, gdje će se prikupljati sve ono što u ovom trenutku može pomoći da bi se što prije vratili normalnom životu. Sve detalje o prikupljanju pomoći objavit ćemo naknadno.

Inače, vatrogasci su nakon pregleda stanova i ostalih djelova zgrade počeli puštati stanare da se vrate u svoje domove, no obitelj Čondić zasad ne može na zgarište svoga stana.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.