Izgorjelo pet hektara borove šume

FOTO/VIDEO Požar kod Skradina jutros lokaliziran. Tridesetak vatrogasaca ostaje na sanaciji terenaFoto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Požar otvorenog prostora koji je u četvrtak nešto prije 15 sati izbio na području Dubravica lokaliziran je jutros u 6.38 sati, a jučer su u gašenju sudjeloval i zračne snage, saznajemo iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. Danas će vatrogasci nastaviti gašenje.

20.27 sati

– Požar je pod kontrolom, u tijeku je dogašavanje i sanacija požarišta koja će potrajati cijelu noć. Na terenu se u ovom trenutku nalazi tridesetak vatrogasaca, a izgorjelo je oko pet hektara mahom borove šume – kazao nam je Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik.

 

19.08 sati

Požar je i dalje aktivan, gori borova šuma, a kako je riječ o nepristupačnom terenu u gašenju sudjeluju zračne snage. Kanaderima su se u 18.17 sati pridružila i dva air tractora.

Požar kod Skradina gase dva kanadera i dva air tractora

Požar kod Skradina gase dva kanadera i dva air tractora Video: Dusko Jaramaz/PIXSELL

 18.11 sati

Požar je još uvijek aktivan, a na terenu se nalazi 29 vatrogasaca kojima i dalje pomažu zračne snage.

– Kuće nisu ugrožene, na terenu su vatrogasci s devet vozila i pomažu im zračne snage – kazali su nam u Županijskom centru 112.

RANIJE

– Dojava o požaru otvorenog prostora na području Dubravica, predio Kovilići zaprimljena je u 14.56 sati. Na intervenciju izašli JVP Šibenik, DVD Šibenik, Dubravice, Bilice i Skradin sa devet vozila i 23 vatrogasca. U 15.45 sati gašenju se pridružila dva kanadera – kazali su nam.

Intervencija u tijeku.


Pratite nas i na društvenim mrežama: