Slučaj 'crni kombi'

Dvojac optužen za pokušaj otmice maloljetnika živio u Betini, a djevojka je iz Šibenika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Protiv R.M. iz Solina i T.J. iz Šibenika, koji su u ljubavnoj vezi, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru u srijedu je podignulo optužnicu za protupravno oduzimanje slobode na štetu maloljetnika i oboje se sada nalaze u istražnom zatvoru u Zadru. Prema optužnici, uz uhićenog muškarca i ženu, u pokušaju otmice 18. srpnja sudjelovala su još dvojica muškaraca, za kojima se još uvijek traga, piše Slobodna Dalmacija.

Uhićeni ljubavni par policiji je otprije poznat zbog niza kaznenih djela, najčešće u vezi zloupotrebe narkotika i imovinskih delikata, a muškarac je bio i osuđivan. U istrazi su oboje odbacili optužbe za pokušaj otmice tvrdeći da su maloljetniku samo htjeli ponuditi prijevoz i da nitko drugi osim njih dvoje nije bio u kombiju, ali priznali su da uzimaju amfetamine, a muškarac i metadon. Do uhićenja su zajedno živjeli u Betini, gdje je R.M., inače nezaposleni konobar, jedno vrijeme vodio lokalnu konobu, dok je T.J. nezaposlena medicinska sestra. Oboje imaju djecu, ali od različitih partnera.

Veza R.M. s T.J. također je zabilježena u kaznenim dosjeima. T.J. je prijavila R.M. policiji da ju je oteo, zajedno s još jednim muškarcem, nakon što je pronađena bez svijesti na području Šibenika, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, šesnaestogodišnji dječak se te nedjelje 18. srpnja vraćao s kupanja, hodajući rubom ceste, kad mu se približio nepoznati crni kombi. Žena na suvozačevu mjestu ponudila mu je prijevoz, a kombi je vozio muškarac. Kad ih je dječak odbio i nastavio prema Zadru, oni su mu vozilom prepriječili put. Prema riječima dječakova oca, koji je događaj ispričao za ’24 sata’, iz vozila su tada iskočile tri osobe, vozač i dvojica nepoznatih muškaraca, koje su njegova sina htjele ugurati u kombi kroz stražnja vrata. Dječak se, međutim, dao u bijeg, a oni su potrčali za njim. Trčao je sve do autokampa ‘Filko’, gdje se uvjerio da ga trojac više ne proganja. U kafiću ‘San Pedro’ popio je čašu vode da se osvježi i potom je otišao u apartman, gdje je sve ispričao ocu s kojim je bio na ljetovanju. Otac je o svemu obavijestio policiju, koja isprva nije mogla vjerovati što se njegovu sinu dogodilo. Uvjerili su se tek kad su pregledali nadzorne kamere koje su zabilježile događaj. Ubrzo su otkrili i crni kombi i počinitelje.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.