Imao pomoć dviju osoba

DORH podigao optužnicu protiv 20-godišnjaka zbog protuzakonitog ulaska u RH na području Knina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 20-godišjeg državljanina Republike Srbije  zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državni članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 9. travnja oko 12.30 sati na području Knina, po dogovoru s dvije zasad neutvrđene osobe, a u cilju da se imovinski okoristi nezakonitim prevoženjem stranih državljana preko teritorija Republike Hrvatske, nakon što je jedna od tih osoba u svoje vozilo primila nekoliko osoba koje su prethodno nezakonito prešle granicu Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske,  svojim osobnim vozilom marke Škoda Octavia beogradskih registarskih oznaka vozio kao prethodnica vozilu te osobe kako bi ga, putem mobitela, upozorio na mjesta na kojima se nalaze policijski službenici, te mu tako omogućio da strane državljane preveze do dogovorenog mjesta. U toj namjeri je onemogućen postupanjem policije, koja ga je zatekla i uhitila. Za prijevoz stranih državljana koji su nezakonito prešli granicu 20-godišnjak i dvije osobe, s kojima je bio u dogovoru, trebali su dobiti iznos od 1.750,00 eura.

U optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor protiv 20-godišnjaka zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.