Prijeti im do osam godina zatvora

DORH optužio dvojac za šverc migranata. Platili im po 500 eura, a dalje od Knina nisu stigli

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv dvojice državljana Italije i Maroka zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Okrivljenog 37-godišnjaka i 38-godišnjaka tereti se da su 6. rujna ove godine u poslijepodnevnim satima, u mjestu u blizini  Knina, za novčanu naknadu u iznosu od po 500 eura svakom od njih za uslugu prijevoza do granice sa Slovenijom, u automobil talijanskih registarskih oznaka, primili migrante koji su ih prema prethodnom dogovoru čekali.

Okrivljenike se tereti da su pritom bili svjesni da su migranti iz Bosne i Hercegovine nedozvoljeno prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku, a prilikom prijevoza migranata zaustavili su ih policijski službenici.

U optužnici je predloženo da se protiv obojice okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Kazneni zakon propisuje kaznu od jedne do osam godina zatvora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.