DORH donosi detalje tučnjave na Baldekinu: ‘Potom su prišli policajcu te ga više puta udarili šakama i nogama po glavi i tijelu’

ilustracija

Dvojica Funcuta, starih 33 i 28 godina, zadržana su u istražnom zatvoru, 22-godišnjaku je izrečena mjera opreza, odnosno zabrana posjećivanja svih sportskih priredbi u Hrvatskoj, a ostala četvorica navijača puštena su da se brane sa slobode nakon nedjeljnog sukoba Funcuta i Torcide koji se dogodio u sportskoj dvorani na Badekinu. Tako je odlučio sudac istrage nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo rješenje o provođenju istrage protiv sedmorice navijača te zatražilo istražni zatvor za trojac koji je napao policajca.

Šibensko odvjetništvo na svojim stranicama tako piše da su prije dva dana u njihove prostorije privedena sedmorica hrvatskih državljana starih od 20 do 33 godine. Osumnjičeni su da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi ili napadu, a trojica još da su napali službenu osobu.

Tužitelji navode kako postoji osnovana sumnja da su u nedjelju oko 17.20 sati u sportskoj dvorani Baldekin, tijekom malonogometne utakmice, sedmorica okrivljenika, nakon što je jedan od Funcuta prepoznao Torcidaša, došli do prostora šanka u hodniku dvorane gdje je bila ta osoba u društvu još jednog mladića, a gdje su bila i dvojica policajaca izvan službe.

Okrivljeni 22-godišnjak tada je, sumnjaju u Državnom odvjetništvu, verbalno napao Torcidaša i krenuo prema njemu s namjerom da ga i fizički napadne, na što su reagirala dvojica policijskih službenika govoreći im da su oni policijski službenici i da prestanu s napadom.

Međutim, 22-godišnjak se nije obazirao, već su mu se pridružili 25-godišnjak i 26-godišnjak pokušavajući prići dvojici mladića ispred kojih je stao jedan od policijaca kako bi ih zaštitio od daljnjeg napada povlačeći ih prema zapadnom izlazu, dok su okrivljenici zamahivali rukama preko njega i pokušavali udariti mladiće.

Potom su 33-godišnjak, 28-godišnjak i 20-godišnjak prišli drugom policajcu koji im se predstavio te ga više puta udarili šakama i nogama po glavi i tijelu. On je zadobio teške tjelesne ozljede, odnosno slomljen mu je nos. Nakon toga su se i njih trojica pridružila napadu na dvojicu mladića koje je svojim tijelom štitio drugi policajac i koji je, vidjevši u blizini još jednog policajca, doviknuo mu da smiri okrivljenike koji su nakon toga prestali s napadom i udaljili se s mjesta događaja.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.