Policija ispisala 261 kaznu

Čak petorica vozača nagazili prošlog tjedna preko 200 kilometara na sat

FOTO: Arihva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Policija je tijekom proteklog tjedna novčano kaznila sa 5.000 ili 6.000 kuna petoricu vozača koji su na našem dijelu Dalmatine prekoračili dozvoljenu brzinu i svi redom vozili brže od 200 kilometara na sat.

Prošlotjedni rekord u brzini na autocesti postavio je mađarski državljanin (42) upravljajući Land Roverom njemačkih registarskih oznaka koji je u utorak vozio brzinom od 209 kilometara na sat. U subotu je zaustavljen 33-godišnjak vozač Jaguara austrijskih registarskih oznaka kojem je izmjerena brzina od 208 kilometara na sat.

U subotu u 16.30 sati 35-godišnjak vozač Volkswagena njemačkih registarskih oznaka vozio je također 208 kilometara na sat, a 37-godišnjak vozač Audija švicarskih registarskih oznaka jurio je u nedjelju 207 kilometara na sat. Kažnjen je i 51-godišnjak vozač Audija zadarskih registarskih oznaka koji je u nedjelju vozio 205 kilometara na sat.

Protiv svih vozača slijede obvezni prekršajni nalozi, izvijestila je Policijska uprava šibensko-kninska.

Iz PU mole vozače da poštuju prometne propise, posebno ograničenja brzine, da ne voze ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da upale svjetla na vozilu te da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, kao i da ne upravljaju tehnički neispravnim vozilima jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.

Inače, u proteklih tjedan dana na području županije dogodilo se 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena.

Najčešći uzrok nesreća bile su neprilagođena brzina i nepropisno kretanje po cesti. Policija je kaznila 261 vozača, a najviše za nepropisnu brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa, vožnja pod utjecajem alkohola. Iz prometa isključeno je 18 vozača i četiri vozila.


Pratite nas i na društvenim mrežama: