Porastao broj prometnih nesreća

Brzina 45-godišnjaka na Dalmatini koštala 5.000 kuna. Lani je u prometu poginulo 15 ljudi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska policija u subotu je u 15.13 sati na našem dijelu Dalmatine zaustavila 45-godišnjaka kojem je zabilježena najveća brzina kretanja od 237 kilometara na sat, a upravljao je osobnim automobilom ‘Mercedes’ njemačkih registarskih oznaka. Vozaču je uručen Obvezni prekršajni nalog u iznosu od 5.000 kuna.

Iste večeri oko 21,45 sati nedaleko Rogoznice zaustavljen je 21-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom Fiat šibenskih registarskih oznaka bez položenog vozačkog ispita. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku. U nedjelju oko 21,50 sati u Golubiću zaustavljen je 60-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom Fiat talijanskih registarskih oznaka, a kojem je izmjerena koncentracija od 1,67 promila alkohola u organizmu. Protiv vozača će biti podnesen Optužni prijedlog.

Na cestama Šibensko-kninske županije tijekom prošle godine u prometu je poginulo 15 osoba, a povećan je i broj prometnih nesreća te teže ozlijeđenih osoba. Iz PU šibensko-kninske upozoravaju vozače da poštuju prometne propise i da ne voze nepropisnom brzinom kao i bez sigurnosnog pojasa ili ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole. Upozoravaju i da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje niti voze pod utjecajem alkohola, kao i da ne upravljaju tehnički neispravnim vozilima jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.

– Policijski službenici će i ove godine svojim preventivno-represivnim akcijama kontrolirati vozače, putnike i vozila, sve akcije će unaprijed biti najavljene dok će svakodnevnim redovnim postupanjem pokušati utjecati na sigurnost prometa gdje je suradnja vozača u tom segmentu najvažnija – poručuju iz PU šibensko-kninske.


Pratite nas i na društvenim mrežama: