Boris Luketa se pokušao ubiti i s teškim ozljedama glave prevezen je u bolnicu

Foto: Milan Živković/HRT
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Borisa Luketu (59), osumnjičenog za trostruko ubojstvo na Brodarici, policajci su sinoć svladali nakon trosatnih pregovora o predaji. Došlo je do pucnjave, no kako su potvrdil iz policije, oko ponoć i 40 minuta Luketa se sam upucao u predjelu glave. Iako su ga policijski službenici pokušali spriječiti uporabom elektrošokera, nisu uspjeli.

U teškom stanju, vozilom hitne pomoći prevezen je u šibensku bolnicu uz pratnju interventne policije, a prema izvješću policije Luketa daje znakove života.

Šibenska policija u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavlja kriminalističko istraživanje, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske jutros oko 2 sata.

Podsjetimo, Hakija i Milka Keranović, te Ivan Bajić, žrtve su trostrukog ubojstva koje se dogodilo u srijedu oko 16.30 sati na Brodarici, neslužbeno doznaje Šibenski portal. U vezu s ubojstvom dovodi se Boris Luketa (59).

Po priči susjeda u Brodarici, sin ubijenih Hakije i Milke, Kemal navodno je dugovao poveću svotu novca Borisu Luketi. Kemal Keranović, koji je vlasnik kafića Sunce na brodaričkom Šototajeru, prije dva dana se vratio iz Njemačke te ga je Luketa došao potražiti radi dugova.

Ivan Bajić, nekadašnji tjelohranitelj i prijatelj ubijenog ‘kralja zagrebačkog podzemlja’ Zlatka Bagarića koji je neko vrijeme bio i član šibenskog gradskog poglavarstva, navodno je ubijen je jer je došao u pomoć budući da je, kako kažu susjedi, bio kućni prijatelj s Keranovićima.

Po priči očevidaca, nakon pucnjave jedan muškarac panično je istrčao iz kuće, a za njim je polako izišao drugi muškarac. Pretpostavlja sa da je Kemal Keranović pobjegao, a za njim izišao Luketa koji vjerojatno nije bio sam jer je policija tragala za dva automobila, crvenim Cliom registarskih oznaka ŠI 569 FD i za crnim Nissanom 370 Z3 registracije ŠI 900 EM.


Pratite nas i na društvenim mrežama: