APSOLUTNI REKORDER: Mercedesom jurio 215 km/h oko Pirovca!

Od 7. do 14. prosinca na našem području se ukupno dogodilo 14 prometnih nesreća, od kojih je jedna završila sa smrtno stradalom osobom. Četiri prometne nesreće bile su su s ozlijeđenim osobama – trisu osobe teže i tri lakše ozlijeđene. U devet prometnih nesreća bilježi se materijalna šteta.

13 prometnih nesreća se dogodilo na području Šibenika, a u Drnišu se dogodila jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća su neprilagođena brzina kretanja vozila  – 8,  nepropisno uključivanje u promet  – 4, nepoštivanje prednosti prolaska  – 1.  Nadalje, gledano prema danima u tjednu, prometne nesreće najčešće su se događale petak 4, subotom , utorkom  i srijedom 3,  ponedjeljak 1.

Protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto 566 mjera:  za nepropisnu brzinu (245), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (27), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (17), tehnička neispravnost (10). Iz prometa je  isključeno 25 vozača i 19 vozila.

Osim toga, 12. prosinca oko 1,30 sati na državnoj cesti D58, Ražine, je zatečen 51-godišnji vozač da upravlja osobnim automobilom Honda, šibenskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija je 1,95 promila alkohola u krvi.

Nadalje, 9. prosinca oko 12 sati u Pirovcu na A1 je zabilježena najveća brzina kretanja od 214,7 km/h 55-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka. Protiv vozača je podnijet prekršajni nalog.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.