Blagdan Velike Gospe

Šibenski biskup predvodio svečano misno slavlje u marijanskom svetištu u Vrpolju

Blagdan je Velike Gospe, koji se već tradicionalno slavi u Vrpolju. Jutarnje mise održale su se u 6, 7  i 8 sati, a svečano misno slavlje u 10.30 sati predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić uz glazbu kvinteta Gospe od Vrpolja.

Svečano misno slavlje u marijanskom svetištu u Vrpolju, uz sudjelovanje velikog broja vjernika započelo je molitvom i posvetom Šibenske biskupije pred čudotvornom Gospinom slikom.

– Braćo i sestre, pronađimo i mi, u molitvi Gospi od Vrpolja, danas na njezinu svetkovinu, ovdje u zajedničkoj molitvi, u susretu s njezinim Sinom, tu životnu snagu vjere koja se u ruke Božje predaje – poput Marije. Uzmimo ju za trajnu učiteljicu života, za izvor nove nade da Bog upravlja i našim životima, i ovim trenutkom povijesti. U svakom trenutku svoga života od Marije možemo učiti, njezinu se zagovoru preporučiti, pod njezine skute skloniti. U svim svojim životnim ulogama i zvanjima: i liječnik i radnik, i ribar i težak, i profesor i ugostitelj, i službenik i poduzetnik; I kao otac i kao majka, kao djed ili baka, kao sin i kao kći, I kao prijatelj, susjed, poznanik ili suradnik – kazao je biskup Rogić.

Pozvao je vjernike da snaže svoju vjeru u vjeri nebeske Majke, a osvrnuo se i na strah koji vlada svijetom zbog koronavirusa, te  naglasio kako čovjeka današnjice unesrećuju i mnogi drugi virusi koji nameću svoju sliku nesreće i besmisla.

– -Pretoči se to onda u naše živote, naše mane i slabosti. Nered i nesklad među ljudima, u obitelji, u čovjekovom srcu koje traži mira i spokoja na krive načine, u prolaznoj zemaljskoj sreći: imetku, drogi, užitku, nekom ludom zaboravu svega oko sebe, rekao je.

Večernju misu u 19 sati predvodit će fra Ivan Bradarić.

Podsjetimo, ove godine zbog pandemije kronavirusa i u skladu s epidemiološkim preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite nije bilo biti svečane procesije KUD-ova i Gospine slike, niti tradicionalnog sajma, a svim hodočasnicima se preporučalo nošenje maski za lice te održavanje propisanog razmaka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.