Sestra Valentina na blagdan sv. Frane obukla redovničko odijelo i položila zavjete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na svetkovinu svetog Franje Asiškog sestre franjevke od Bezgrješne u Šibeniku imale su više razloga za slavlje. U crkvi Gospe van Grada u Šibeniku umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas, uz koncelebraciju više svećenika, predvodio je misno slavlje na kojem je sestra Valentina Sitaš obukla redovničko odijelo i položila prve zavjete.

Sestra Virgina Mihalj i sestra Beata Dadić proslavile su šezdeset godina redovničkih zavjeta. Pedeset godina obilježile su sestre Boženka Periša, Damjana Grgat, Nazarena Blažević,  Anđela Budimir-Bekan i Radomira Nimac.

zavjetifranjevka18009

U homiliji biskup Ivas citirao je biskupa Srećka Badurinu i njegov govor upućen nasljedovateljima svetog Franje.

– Biti franjevac i franjevka ne znači kititi se životom i djelom svetog Franje, te živjeti na njegov račun. Sveti Franjo sve stavlja pred vlastitu odgovornost. On upućuje na trajni, živi i vjernički odnos prema Kristu. Život svetog Frane je putokaz -kazao je.

Biskup Ivas ukazao je i na vrijednost ženskog redovništva u Katoličkoj crkvi. Naglasio je kako se i u samoj Crkvi redovnice susreću sa neugodnošću. Često su tražene zbog onoga što rade, a ne zbog onoga što jesu. Često se ne cijeni njihovo redovničko posvećenje.

Redovnice su od Boga ljubljene i izabrane. Bog koji nam je rekao ti si moj ili moja ljubljena pita svakoga: „Voliš li ti mene?“. Bog nudi bezbrojne prilike svakome od nas da mu to potvrđujemo. To je Najdublji smisao duhovnog i redovničkog života koji sve radikalno mijenja, poručio je između ostaloga biskup Ante Ivas.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.