Provjerite raspored misa i ispovijedi u crkvi sv. Frane tijekom Velikog tjedna

Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića, Šibenčanima poznatije kao crkva sv. Frane, vjernicima nudi bogat duhovni, liturgijski i molitveni sadržaj Velikoga tjedna.

Program:

CVJETNICA – 14. 4. 2019.
Svete mise su u 8 i u 19 sati. Prije svete mise u 8 sati je okupljanje vjernika na trgu ispred crkve s uvodnim obredom blagoslova grančica i procesijom sa svečanim ulaskom u crkvu. Izvješće Muke Gospodina našega Isusa Krista iz Lukina Evanđelja će biti pročitano. Sveta misa u 10.30 sati se izostavlja zbog zajedničke procesije i svete mise u katedrali. Na Cvjetnicu u crkvi sv. Frane slavi se još i sveta misa u redovnom večernjem terminu u 19 sati.

VELIKI PONEDJELJAK, UTORAK I SRIJEDA
Svete mise u redovnim terminima u 8 i u 19 sati, kao i ispovijedanje vjernika prije i tijekom svetih misa.

VELIKI ČETVRTAK – 18. 4. 2019.
U cijeloj biskupiji se slavi samo jedna sveta misa, a to je Misa posvete ulja u šibenskoj katedrali koju u 9.30 predslavi šibenski biskup Mons Tomislav Rogić u zajedništvu sa svim dijecezanskim i redovničkim svećenicima koji djeluju na teritoriju ove biskupije.

U crkvi sv. Frane navečer se slavi Misa večere Gospodnje u 19.00 sati. Ispovijedanje na Veliki četvrtak je samo popodne od 15 do 18.45 sati. Po završetku svete mise prijenos je Presvetog oltarskog sakramenta na privremenu lokaciju gdje će se od 21 sat održati Gecemanska ura na spomen Isusove molitve u Gecemanskom vrtu.

VELIKI PETAK – 19. 4. 2019.
Veliki petak protječe u pokorničkom ozračju, posta i nemrsa. Svi vjernici pozvani su da se na taj dan, ili kroz dane prije Uskrsa, sakramentalno obnove, odnosno ispovjede. Ispovijed prije podne je od 09 do 12 sati te od 15 do 19.

U 15 sati je kratki pobožni čin otkrivanja Isusova groba. Obredi Velikoga petka započinju u 19 sati. Izvješće Muke Gospodina našega Isusa Krista je čitano.

VELIKA SUBOTA – 20. 4. 2019.
Vrijeme Velike subote vjernici provode u ozračju sabranosti i tišine. Vjernici ostaju u tišini do Vazmenoga bdjenja na kojem će sudjelovati u svojim župnim crkvama. U crkvi sv. Frane ni ove godine nema Vazmenog bdjenja. Ispovijed vjernika u crkvi sv. Frane je od 9 do 12 te od 15 do 18 sati.

USKRS – 21. 4. 2019.
Tišinu i strogi post koji je obilježio četrdesetodnevno vrijeme korizme i Velikoga tjedna prekidaju svečana zvona Uskrsa i pjesma Slave. Svi vjernici na Uskrs odlaze na svete mise. U crkvi sv. Frane svete mise su u 8, 10.30 i u 19 sati. Nakon svake svete mise bit će blagoslov hrane kao i čestitanje blagdana svim vjernicima u samostanskom dvorištu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.