Bio u mirovini od 2011. godine

Preminuo svećenik don Dominik Škevin. Sprovodni obredi u subotu na Kvanju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Svećenik Šibenske biskupije don Dominik Škevin preminuo je u četvrtak  u svećeničkom domu u Šibeniku.

Rođen u župi Betina, općina Tisno, otok Murter, 4. kolovoza 1936. godine od oca Josipa i majke Marije. Četiri razreda osnovne škole završio je u svom rodnom mjestu Betini. Gimnaziju je pohađao u Šibeniku i Zadru,  a  Teološki studij u Đakovu. Za svećenika je zaređen  29. lipnja 1960. godine u katedrali u Šibeniku.

Kao svećenik bio je u prvom redu župnik. Najprije u Boraji. Župu je ekskurirao najprije iz Vrpolja godinu dana, a potom iz Šibenika tri godine. U isto vrijeme je kapelan u samostanu sestara benediktinki u Šibeniku i vjeroučitelj u katedralnoj župi sv. Jakova. Potom slijedi župnikovanje u Primoštenu, Vodicama i Tribunju, Mandalini i Zablaću, Ražinama i Jadrtovcu. Ovdje su navedene po dvije župe skupa jer je u isto vrijeme bio župnik u jednoj župi a posluživao drugu. Od 1987.godine ponovo je u Primoštenu, a od 1997. godine na službi generalnog vikara Šibenske biskupije.

Bio je dekan u Vodičkom dekanatu i u isto vrijeme član Ekumenskog vijeća pri BKJ, član zbora savjetnika, član biskupijskog ekonomskog vijeća, član biskupijskog svećeničkog vijeća,  kapelan sestara milosrdnica i benediktinki. U prosincu 2011. godine je umirovljen.

Objavio je nekoliko knjiga. ‘Uznesena je Marija u nebo’ 2010. u Šibeniku u vlastitoj nakladi. ‘Tvoja riječ, Gospodine, nozi je mojoj svjetiljka’, poruke nedjeljnih biblijskih čitanja u liturgijskoj godini B 2011. u nakladi Naših ognjišta iz Tomislavgrada. Pod istim naslovom i kod istog izdavača 2012. za liturgijsku godinu C. i treći dio ove trilogije kod istog izdavača 2013. za liturgijsku godinu A. Knjigu ‘Djelo biskupa Josipa Arnerića prema Okružnicama, vjesniku Šibenske biskupije’, u nakladi Šibenske biskupije objavio je 2014. godine. ‘Do neba je Gospodine dobrota tvoja’ knjiga je koja je objavljena 2020. godine.

Sprovodni obredi sa svetom misom i pokop biti će u subotu u 17 sati na gradskom groblju Kvanj u Šibeniku.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.