U 84. godini

Preminuo fra Milan Ujević Skoro: Cijeli život djelovao je u Šibenskoj biskupiji

Fra Milan Ujević Skoro preminuo je u 84. godini u Kninu nakon kratke i teške bolesti. Cijeli život radio je u Šibenskoj biskupiji, 67 godina proveo u redovništvu i 57 u svećeništvu.

Rođen je 18. rujna 1937. godine u Krivodolu gdje je pohađao i osnovnu školu, a u sjemenište je došao 1949. godine u Makarsku gdje je pohađao Franjevačku klasičnu gimnaziju dvije godine a nastavio u Sinju, da bi nakon završenog novicijata nastavio gimnaziju opet u Makarskoj gdje je maturirao 1957. Teologiju je studirao na Franjevačkoj visokoj bogosloviji u Makarskoj od 1959. do 1964. godine.

U novicijat je stupio 13. kolovoza 1954. na Visovcu, gdje je položio i prve redovničke zavjete godinu kasnije. Mladu misu slavio je u rodnoj župi Poljica Imotska 1964. godine.

Župni pomoćnik bio je u Promini, a u Perušiću je bio župnik. Jedno vrijeme bio je gvardijan na Visovcu. Župničku službu obnašao je u župi Zlopolje, Konjevrate i Kadina Glavica. U Ogorju i Zlopolju bio je privremeni upravitelj župa, a u Drnišu bio ispovijednik.

Bio je i član ekonomsko-građevinskog vijeća i definitor. Misa zadušnica za fra Milana Ujevića Skoru bit će održana u Imotskom u četvrtak u 15 sati, nakon čega će biti pokopan na groblju Gospe od Anđela.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.