Polnoćka u katedrali sv. Jakova: ‘Božić donosi svjetlost u tminu’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Božićem smo pozvani na dvije stvari: ljubav i poniznost. Za to valja svoja srca isprazniti od sebeljublja i uznositosti, sebičnost i oholost, izvori svih grijeha. Ako od toga očistimo svoja srca i u njima će se dogoditi jaslice, Betlehem. Tada se Bog može utjeloviti i stanovati i u nama kao u boravištu koje mu pripada, poručio je šibenski biskup Tomislav Rogić preko mise polnoćke u katedrali svetog Jakova u Šibeniku.

U homiliji je ukazao kako je Božić dolazak neizmjerne Božje ljubavi za čovjeka koja može pobijediti svaku žalost i tjeskobu. ‘Bog je došao spasiti nas od naše sebičnosti i oholosti koje nas upropaštavaju. Došao nam je pokazati što je ljubav i poniznost u kojima se događa oproštenje, izmirenje, radost života koja nadvladava sve protivštine s kojima se čovjek suočava’.

– Božić donosi svjetlost u tminu, umnaža radost, lomi jarmove, lomi šibe goniča, Zato, braćo i sestre, punim srcem pjevajmo Gospodinu koji sve s nama želi podijeliti, koji želi biti dio našega života, naš suputnik i svjetionik, naša životna snaga, izvor ljubavi jednih za druge, oproštenje i mir duše, radosni novi polet usprkos teškoćama. On je naša nada, naše ohrabrenje, naš cilj sada i u vječnosti- poručio je između ostalog šibenski biskup brojnim vjernicima okupljenim u katedrali svetog Jakova.

Image may contain: 1 person, standing and indoor

Image may contain: 4 people, people standing and indoor

Uz biskupa koncelebrirali su generalni vikar mons. Marinko Mlakić, župnik katedrale don Krešimir Mateša i ekonom biskupije i biskupov tajnik don Roko Glasnović. Preko misnog slavlja pjevao je Mješoviti katedralni zbor koji je pola sata prije mise izveo prigodni koncert. Zborom je ravnala prof. Jelena Mikulandra, uz orguljašku pratnju Nikole Lovrića Caparina.

Image may contain: one or more people and indoor

Image may contain: people standing, christmas tree, outdoor and indoor


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.