Akciji se odazvao i staklar Tomislav Klarić

Na visini od 18 metara: Volonteri HGSS-a zamijenili staklo na rozeti šibenske katedraleFoto: Šibenska biskupija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jedno od stakala na najvišoj rozeti pročelja katedrale Sv. Jakova u Šibeniku, na visini od nekih 18 metara, u ponedjeljak je zamijeneno zahvaljujući volonterima HGSS-a.

– Budući da vatrogasno vozilo s tako velikim skalama ne može pristupiti katedrali, stavila se na raspolaganje i u pomoć je stigla Hrvatska gorska služba spašavanja. Zahvaljujemo mladim entuzijastima volonterima HGSS-a Antoniji Viljac, Leonardu Grubeliću i Hrvoju Petričeviću koji su se bez problema, a opet s dužnom pažnjom i profesionalnošću uspeli na kameni pokrov naše katedrale te su spuštajući se do male rozete glavnog pročelja zamijenili slomljeno staklo kroz koje su nam pred nekoliko dana počeli ulaziti golubovi. Naravno u ovoj akciji zahvaljujemo također i vrsnom meštru staklaru Tomislavu Klariću koji se jednako brzo i rado odazvao pomoći – poručili su iz Šibenske biskupije.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.