Zahvalnica završila euharistijskim klanjanjem

Na Silvestrovo u šibenskoj katedrali slavljena misa zahvalnica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Misu zahvalnicu za proteklu kalendarsku godinu na Silvestrovo, u katedrali svetog Jakova predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Svečanim ‘Tebe Boga hvalimo’ zahvalio je Gospodinu za sve dobro u Šibenskoj biskupiji u 2020. godini. Zahvalnica je završila euharistijskim klanjanjem.

– I u ovoj situaciji opasnosti od zaraze, potresa, velike neizvjesnosti i različitih briga koje nas more ne smijemo zaboraviti zahvaljivati. Ne smijemo zaboraviti na toliko toga dobrog i lijepog što svaki dan od Boga primamo – kazao je u homiliji biskup Tomislav Rogić.

Kazao je kako usprkos pandemiji u Šibenskoj biskupiji proslavili smo većinu svetih krizama, imali više velebnih slavlja.

– Spomenut ću samo svetkovinu Tijelova, Obljetnicu kanonizacije sv. Nikole Tavelića, zaključak godine posvećene prvom proglašenom svecu iz našeg naroda, svetkovinu sv. Mihovila. Gospod je dao da se možemo okupiti, moliti i slaviti njegovo sveto Ime i uteći se u zagovor nebeskih zaštitnika. Bogu smo pozvani zahvaliti i na kušnjama. Pogled unaprijed zahtjeva vjeru u Božja dobročinstva. Iz nevolja možemo izaći Božjom pomoću koju ćemo u poniznosti srca moliti – kazao je biskup.

Rogić je kazao kako se možda sve ovo oko nas i događa s ciljem da ozdravimo od obijesti, da se vratimo skromnosti i onim najvećim i najvažnijim vrijednostima u našem životu: međusobnom poštivanju i velikodušnosti, obiteljskom zajedništvu, poštenom radu, kršćanskoj ljubavi prema najpotrebnijima, odgovornosti jednih za druge i većem međusobnom razumijevanju. Nisu li to preduvjeti za nutarnji mir duše i ljepotu u jednostavnosti života.

– Valja svakako priznati da je bilo pogrešaka i propusta. Priznati da smo i te kako potrebni Božjeg oproštenja za svaki put kad smo zakazali. Zakazali radi bilo koje ljudske slabosti ili grijeha. Nismo savršeni. Grešni smo ljudi. Zato naša molitva večeras uz zahvalnost nosi i onu drugu riječ: Bože oprosti, brate i sestro oprosti. Bože daj nam snage i ustrajnosti u dobru da nadvladamo svaku grešnu sklonost, svaku sebičnost i oholost koja nas od Tebe može udaljiti. Bože naš, koji si došao učiniti nas svojom djecom, hvala Ti i oprosti! – zaključio je homiliju niskup Tomislav Rogić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.