Na Kvanju posljednji ispraćaj časnih sestara Silvije Žuljević i Petronile ČugureFoto: Šibenska biskupija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na Gradskom groblju Kvanj u ponedjeljak su sahranjene časne sestre Silvija Žuljević i  Petronila Čugura.

Sprovodne obrede i svetu misu predvodio je biskup Tomislav Rogić u zajedništvu s  biskupom u miru mons. Antom Ivasom i bratom pokojne s. Petronile fra Josipom Čugurom te dvadesetak svećenika. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor iz Vodica pod ravnanjem s. Klare Pavlović.

Nakon popričesne molitve od pokojnih sestara oprostila se vrhovna poglavarica sestra Terezija Zemljić. Zahvalila je na njihovim životima i djelovanju u našoj Zajednici kroz mnoge godine, kao i na svim službama kamo ih je poslušnost vodila. Ukratko je predstavila i njihove životopise, kao i osobine po kojima ih se ljudi rado sjećaju u mjestima gdje su bile na službama, bez obzira koje su službe vršile. U nastavku je zahvalila liječnicima i medicinskom osoblju OB Šibenik na pruženoj skrbi i ljubavi za sestre, posebno s. Silviju. Izrazila je sućut rodbini pokojnih sestara te zahvalila svima koji su poslali i izrekli Zajednici izraze sućuti ovih dana.

 

s. Mandica Starčević


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.