FOTO Okupili se volonteri

Misom na Meterizama kraju privedena hvalevrijedna inicijativa ’72 sata bez kompromisa’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ovogodišnja inicijativa ’72 sata bez kompromisa’ u Šibeniku zaključena je misnim slavljem u crkrvi svetog Jeronima u župi Meterize.

Misu koja je okupila volontere uključene u akciju predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić uz koncelebraciju župnika fra Ante Bešlića.

– Isus nas je pozvao da idemo za njim, njegovim stopama dobrote, žrtve, služenja koje postaje odraz Božje dobrote. To se događa kad druge zagrlimo srcem, kad im darujemo svoje sposobnosti, svoje vrijeme, dakle sebe. Kad osjete da smo tu samo radi njih. Kad želimo činiti dobro, tada izgrađujemo Kraljevstvo nebesko. Tada smo u dubini duše umrli svojoj sebičnosti, da mislimo samo na sebe, a otvorili se milosti Božjoj koja nas ispunja kad smo tu za druge – poručio je biskup.

Cilj sinode je bolje upoznati stvarnost u kojoj danas Crkva živi i izazove s kojima se suočava.

Nakon misnog slavlja biskup Rogić susreo se s volonterima koji je tim povodom naglasio da kad se nešto učini iz srca, čiste ljubavi  i bez ikakve kalkulacije ne može proći bez Božjeg blagoslova.

Podsjetimo, prvog dana volonteri su se našli na više lokacija. Od pripreme i podjele paketa korisnicima Caritasa, uređenja obiteljskog doma jedne starije gospođe pa sve do uređenja okoliša i same srednje Medicinske te Turističko-ugostiteljske škole.

Drugi dan volonterskih akcija volonteri su proveli na više lokacija u gradu, od ranih jutarnjih sati.  Pripremalo se povrće za ručak i slagala odjeća u Caritasu, počistile su se razne prostorije, obojili zidovi, posadilo i uredilo nekoliko vrtova. Volonteri su u subotu  zajedno s ‘TOP Events’ agencijom  pripremali humanitarni događaj prikupljanja pomoći za teško bolesnu djevojčicu Kiaru Goršić.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.