Misno slavlje u velikoj devetnici predvodio biskup Tomislav Rogić

Šibenski biskup Tomislav Rogić u petak je predvodio misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Nikole Tavelića, šibenskom samostanu svetog Frane. Euharistiju je slavio u sklopu Velike devetnice sv. Nikoli Taveliću i prigodom znanstvenog skupa Fanjevački velikani koji je ove godine posvećene sv. Nikoli Taveliću.

2

U homiliji je naglasio kako je snaga vjere u sv. Nikoli Taveliću  jača i veća od brige za zemaljski život. Htio se posve Bogu predati, jedino Bogu služiti, htio je osvojiti vječni život. Kazao je kako je sv. Nikola imao vječnost kao jedini cilj koji osmišljava sva njegova nastojanja da živi vjeru u Krista uskrslog Spasitelja, da tu vjeru posvjedoči i drugima navijesti. Ne snagom mača, vlasti ili bilo koje prisile, nego snagom svjedočanstva koje je spremno za to žrtvovati se do kraja.

– Do Nikoline snage vjere ne dolazi se u jednom skoku, u jednom dahu, nego se raste, dozrijeva. Ako i nas bude nosila vjera, pouzdanje u Gospodina, ako i nama bude vječnost cilj koji osmišljava život, sigurno ćemo moći prevladati prepreke, ostati dosljedni i vjerodostojniji Evanđelju, i na koncu naći sa svetim Nikolom Tavelićem u kući Oca nebeskog – poručio je u homilji šibenski biskup.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.