Misu predvodio biskup Mijo Gorski

FOTO/VIDEO Proslava nebeskog zaštitnika: Brojni Šibenčani sudjelovali u procesiji za sv. Mihovila

FOTO: Nino Milin

Grad Šibenik slavi blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Mihovila, Dan grada i Šibenske biskupije, a tim je povodom misu predvodio pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski, uz pratnju Mješovitog katedralnog zbora Šibenik, župnog zbora sv. Katarine iz Ljubitovice, te komornog zbora Cor Christi iz Šibenika.

U homiliji zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski naglasio je kako smo okruženi anđelima glasnicima dobrog Boga. U imenu svetog Mihovila ‘Tko je kao Bog0 sadržano je pitanje i odgovor. U imenu pitanju prepoznajemo divljenje svemogućem Bogu.

Naglasio je kako čovjek se treba ostvariti i oplemeniti vlastiti život. Oplemenjivanje vlastitog života ostvaruje se u djelovanju za druge. Mi smo pozvani uzvratiti dar za dar, ljubav za ljubav, život za život. Čovjek je dar i mora postajati dar za druge.  Upozorio je da onaj tko niječe dar života postaje poput palog anđela i suprotstavlja se vlastitom biću. Postaje od osobe sredstvo.

 

Svečanom misnom slavlju nazočili su i dužnosnici Grada Šibenika, gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Paškom Rakićem, saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak, zamjenici župana Šibensko- kninske županije Nikola Blažević i Darija Puljić te brojni vjernici.

Obilježavanje je započelo procesijom šibenskim ulicama u kojoj su sudjelovali vjernici iz cijele biskupije sa svojim narodnim nošnjama i barjacima.

FOTO: Nino Milin
FOTO: Nino Milin
FOTO: Nino Milin
FOTO: Nino Milin
FOTO: Nino Milin
FOTO: Nino Milin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.