FOTO: U prepunoj šibenskoj katedrali proslavljena Cvjetnica

U prepunoj katedrali svetog Jakova u Šibeniku jutros je proslavljena Cvjetnica. Nedjelja Muke Gospodnje uvod je u Veliki tjedan i najveći kršćanski blagdan, Uskrs. Vjernici su jutros nosili na blagoslov maslinove grančice u spomen na Isusov ulazak u Jeruzalem kad ga je puk pozdravljao palminim i maslinovim granama.

Misno slavlje ove nedjelje nije predvodio šibenski biskup Ante Ivas koji je bio spriječen zbog zdravstvenih problema već katedralni župnik, don Krešimir Mateša. 

cvjetnica_katedrala_sibenik (5) cvjetnica_katedrala_sibenik (6)

Don Krešimir je u svojoj propovijedi pozvao sve vjernike da se odazovu misnim slavljima tijekom Velikog tjedna u svojim župama te se ispovijede kako bi što spremnije dočekali Uskrs. Podsjetio je kako je Isus na današnji dan u Jeruzalem ujahao na magarcu, a ne na konju.

-Gospodin je izabrao magarca, a ne konj, simbol poniznosti i mira umjesto simbola uznositosti i spremnosti za rat – kazao je.

cvjetnica_katedrala_sibenik (2) cvjetnica_katedrala_sibenik (4)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.