Zaredio ga biskup Marin Barišić

FOTO Don Ante Škugor u Katedrali zaređen za đakona Šibenske biskupijeFoto: Šibenska biskupija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bogoslova Šibenske biskupije Antu Škugora u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, u subotu 30. siječnja za đakona zaredio je splitsko makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

U homiliji nadbiskup Barišić ukazao je kako je danas prisutan problem individualizma. Stoga je danas važno u sve odnose unijeti duh služenja i solidarnosti. To je zaželio i novozaređenom đakonu da ima duha solidarnosti i služenja. Želim da u tvom životu bude prioritet Riječ Božja i molitva. Tako ćeš moći služiti braći, ne kao humanitarac nego kao svjedok evanđeoskih vrednota.

Nakon homilije nadbiskup Barišić je polaganjem ruku i posvetnom molitvom kandidatu Anti Škugoru podijelio sakrament svetoga reda đakonata. Potom je novozaređeni đakon obukao službenu liturgijsku odjeću: štolu, koja je znak dostojanstva i vlasti, i dalmatiku, simbol spasenja, radosti i pravednosti. U oblačenju mu je asistirao župnik župe Gospe van Grada fra Filip Milanović – Trapo.

Na kraju obreda novozaređeni đakon su primio je evanđelistar iz ruku nadbiskupa Barišića, te s njim izmijenio poljubac mira. Nakon ređenja pristupio je služenju kod oltara.

Misno je slavlje glazbom na orguljama uzveličao je Nikola Lovrić Caparin uz pjevanje Mješovitog katedralnog zbora pod ravnanjem Jelene Mikulandre.

Ređenju su nazočili svećenici šibenske biskupije, kao i don Antina rodbina, kolege i prijatelji. Inače ređenje don Ante je prvo nakon 2018. godine kada je za đakona zaređen don Grgur Alviž.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.