FOTO Biskup Rogić na Kvanju je predvodio misu za sve preminule

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na svetkovinu Svih svetih u popodnevnim satima, šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je misno slavlje na gradskom groblju Kvanj. Misa slavljena u zajedništvu sa svećenicima Gradskog dekanata Šibenske biskupije završila je molitvom odrješenja za sve pokojne koji počivaju na groblju Kvanj i svim grobljima Šibenske biskupije.

biskupija kvanj

Biskup Rogić u homiliji naglasio je kako ljubav za naše pokojne nije nikad prestala, pa ako su nas napustili i prije puno godina.

– Osjećamo je na drugačiji način, ali ih i dalje volimo. Ne dokazuje li to i naša briga za njihove grobove, naše molitve, svijeće i cvijeće. Ali ponajviše ono što osjećamo kao da smo i dalje povezani, povezani novom drugačijom ljubavi koja u sebi više nema nikakvog straha od gubitka, straha od neke nove nevolje. Ostaje samo zahvalnost i ljepota uspomene na njihovu dobrotu, žrtvu, na sve čime su nas zadužili. Ljubav je ta koja traje i pobjeđuje granicu smrti, ali ne zato što mi tako snažno ljubimo, nego zato što je Bog ljubav. Samo s Bogom pobjeđujemo sve prepreke i onu posljednju – smrt -poručio je šibenski biskup.

kvanj casne sestre kvanj zbor kvanj svi sveti

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: