FOTO Biskup Rogić blagoslovio obnovljenu crkvu Gospe Karmelske u Pirovcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Obnovljena župna crkva Gospe Karmelske u Pirovcu danas je blagoslovljena. Svečano misno slavlje preko kojeg je blagoslovljen i oltar predvodio je, uz koncelebraciju petnaestak svećenika, šibenski biskup Tomislav Rogić.

U homiliji je zahvalio svima koji su doprinijeli obnovi crkve u Pirovcu. Naglasio je kako je za vjernike crkva mjesto susreta s Bogom te kako je to mjesto koje vjernika podsjeća da se Bog utjelovio u Sinu Isusu Kristu, da je htio biti blizu čovjeku.

– Svaka nas crkva podsjeća da nismo sami, da je Bog s nama. Zato su ljudi podizali crkve, kapelice, velebne katedrale i male križeve na raskršćima, uvijek Bogu na čast jer su htjeli vidljivi Božji znak u svojoj sredini. Da se ne zaboravi! Da svakodnevne brige, poslovi, napori i razna opterećenja ne udalje čovjeka od Boga. Isto tako i radosni, veseli, slavljenički trenuci života nisu mogli proći da se Bogu ne posvete, kazao je biskup Tomislav Rogić.

pirovac3

– Neka današnji blagoslov obnovljene crkve Gospe Karmelske bude za ovu vjerničku zajednicu novi poticaj da živi i svjedoči svoju vjeru, savi nedjeljnu euharistiju, sakramente i druge pobožnosti. Da istinu objave Božje naviješta onima koji Boga još ne poznaju, kako bi svi porasli u vjeri i trajno osjećali da je Bog koji nas beskrajno voli uvijek tu, prisutan, zaključio je homiliju biskup Tomislav Rogić.

pirovac2 pirovac4 pirovac5 pirovac6


Pratite nas i na društvenim mrežama: