Biskup Rogić predvodio misu na Novu godinu: ‘Mir je jedna od temeljnih želja’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski biskup Tomislav Rogić na Novu godinu predvodio je svečano misno slavlje u katedrali svetog Jakova. Uz biskupa koncelebrirali su generalni vikar monsinjor Marinko Mlakić i katedralni župnik don Krešimir Mateša, te umirovljeni biskup Ante Ivas.

U uvodnom dijelu homilije biskup Rogić predstavio je ovogodišnju poruku za Svjetski dan mira. Potom je naglasio kako jedna od temeljnih želja, koju Crkva preporuča na prvi dan u godini svakako je mir.

– Moliti za mir – Dan mira. Dao Bog mira u duši, u obitelji, u narodu i cijelom svijetu. Onda će sve biti lakše. Rađaju se i želje za novim poletom, zamahom, ustrajati u dobru, još se više potruditi. Neke odnose popraviti, nove dobre uspostaviti. Novost uvijek budi nadu – kazao je biskup Rogić.

Image may contain: one or more people, people standing and indoor

Vjernicima je poručio neka ih prožme novost što je donosi Bogorodica.

– Njezina vjera i pouzdanje u tek rođenog Spasitelja. To malo dijete došlo je da bude Bog s nama. Nudi nam svoju pomoć i bliskost, svoju ljubav i naklonost. Želi u nama biti trajni izvor nade koja ne posustaje. Njega nam donosi Marija Bogorodica. Neka naše molitve ne posustanu. Ustrajmo u molitvi, u svom kršćanskom životu, da bi mogli iz vjere živjeti, da bi se sa svim iskušenjima mogli nositi po vjeri u Božju pomoć. Ustrajni u vjeri i molitvi bit ćemo okrunjeni plodovima milosti i spasenja. Marija to svjedoči i pokazuje, svakome od nas, a posebno našim obiteljima.

Image may contain: indoor

Image may contain: 4 people, people standing, indoor and outdoor

– Za Novu godinu želim vam da sebe prepoznate kao Božje dijete, koje Bog voli i do koga mu je toliko stala, pa makar prolazili kroz nevolje života. Tome nas upravo Marija uči, u tome nas danas hrabri –  zaključio je homiliju biskup Rogić.

(Foto: Šibenska biskupija)


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.