Županu Goranu Pauku dodijeljena Povelja ‘Sava Bjelanović’

Župan Goran Pauk sudjelovao je na svečanoj sjednici Vijeća srpske nacionalne manjine, održanoj u Kistanjama u povodu proslave Krsne slave Vijeća – Prijenosa moštiju Svetog oca Nikolaja.

Tom prilikom županu je uručena Povelja ‘Sava Bjelanović’ za angažman na poboljšanju i očuvanju zajedničkog života Srba, Hrvata i drugih naroda na području Šibensko-kninske županije, koja se dodijelila po prvi put.

– Izuzetna mi je čast primiti ovu Povelju i sretan sam što su prepoznata moja zalaganja za poboljšanje suživota i razvoj međuljudskih odnosa, koji su preduvjet  i temelj za suradnju na svakom području, a posebno u krajevima u kojima živi heterogeno stanovništvo. Suživot dvaju i više naroda na prostorima opterećenima poviješću nikad i nigdje nije jednostavan. Za njegovo normalno i kvalitetno funkcioniranje neophodno je zalaganje svih koji u njemu sudjeluju, posebno nas političara. Međusobno uvažavanje i poštovanje preduvjet  je za unaprjeđenje kvalitete života svih stanovnika naše županije, bez obzira na nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost, a to je naš zajednički cilj i ono na čemu radimo,  kazao je župan Goran Pauk i zahvalio na ukazanoj časti.

Osim županu Goranu Pauku, Povelja je dodijeljena i gradonačelniku Drniša Josipu Begonji.

Plaketu ‘Simo Matavulj’  za ukupan profesionalni i društveni rad, angažman na društvenom i ekonomskom napretku te očuvanju identiteta srpske zajednice u Šibensko-kninskoj županiji Vijeće srpske nacionalne manjine dodijelilo je Vuji Gruloviću i Nikoli Kalatu.

Nagrada ‘Dositej Obradović’ dodijeljena je Marku Čeki za sportske uspjehe i Kulturno-umjetničkom društvu Bukovica – Kistanje za rad u kulturi i na očuvanju identiteta srpske zajednice u Šibensko-kninskoj županiji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.