Čekaju odgovor Nacionalnog stožera

Županijski Stožer traži produženje postojećih mjera uz jednu iznimku: Popuštaju domovima za starije

Arhiva/Šibenski portal
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Produženje postojećih mjera koje se odnose na ograničenje rada restorana i drugih ugostiteljskih objekata do 24 sata, zabranu izražavanja sućuti na sahranama, te tri razine mjera za svadbe, uz izmjenu mjere koja se odnosi na zabranu posjeta domovima za starije i nemoćne, zatražio je danas od Nacionalnog stožera Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

– Uputili smo Nacionalnom stožeru prijedlog za produženje postojećih mjera koje smo usvojili koncem kolovoza, uz malu preinaku koja se odnosi na domove za starije i nemoćne. Naime, dopustili smo posjete domovima na način da su mogući u dvorištu, a omogućit ćemo i posjet polupokretnim i nepokretnim osobama u zatvorenim prostorima, i to na 15 minuta uz korištenje zaštitne opreme – kazao nam je Nikola Blažević, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Postojeće su se mjere, kaže, pokazale ispravnom odlukom i polučile rezultate u manjem broju zaraženih, pa su sada od Nacionalnog stožera zatražili produženje na kraće vremensko razdoblje.

– Trajanje mjera bit će 14 dana. Tokom dana je moguće da ćemo dobiti odgovor od Nacionalnog stožera, nakon čega ćemo i službeno izvijestiti javnost – poručio je Blažević.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: