Udio pozitivnih u našoj županiji dvostruko veći od hrvatskog prosjeka

Županijski stožer preporučio povratak svih osnovaca u klupe, većina srednjoškolaca i dalje na daljinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije preporučio je osnivačima i ravnateljima osnovnih škola na području županije donošenje odluke  o organizaciji nastave u školi za sve razrede bez izuzetaka, i to između 1. i 12. veljače.

Također, u istom razdoblju, ravnateljima srednjih škola na području županije preporuča se donošenje odluke o organizaciji nastave na daljinu za sve razrede srednjih škola, izuzev učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca te učenika umjetničkih škola (individualna nastava) koja bi se provodila prema Modelu A- nastava u školi.

– Prateći razvoj epidemiološke situacije na području Republike Hrvatske s posebnim naglaskom na Šibensko-kninsku županiju nametnuta je potreba donošenja odluke o organizaciji nastave odnosno o izboru između modela održavanja nastave u školi. Stožer je zatražio mišljenje nadležne Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije s posebnim naglaskom na uvid u epidemiološku sliku županije i na potrebu za smanjenjem rizika unošenja i širenja bolesti COVID-19 u rad osnovnih i srednjih škola i u vezi s održavanjem nastave u svim školama – napisali su u priopćenju.

Naglasili su kako, iz pribavljenog mišljenja Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo, proizlazi da je situacija značajno bolja nego prije mjesec dana, kada smo tjedno imali 500 do tisuću novooboljelih.

– Međutim, moramo i dalje biti oprezni jer već tri tjedna imamo stagnaciju tjednog broja novooboljelih, oko 180. Isto tako u Šibensko-kninskoj županiji udio pozitivnih u odnosu na testirane je dvostruko veći nego prosjek u Republici Hrvatskoj – zaključuju.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: