Odluka moguća u petak

Županijski Stožer popustit će mjere od ponedjeljka? Dio učenika vraća se u klupe, a kafićima i dućanima dulje radno vrijemeFoto: Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije, kako neslužbeno doznajemo, popustit će od ponedjeljka mjere pa će se osnovnoškolci vratiti u školske klupe, a još se razmatra što s ostalim učenicima . Konačna odluka nije donesena, ali brojke zaraženih opadaju pa se raspravlja o mogućem izmjenama  odluke prema kojoj je zbog pogoršane epidemiološke situacije  od 1.travnja škola za sve učenike počela na daljinu, terase kafića kao i svi dućani rade najkasnije do 20 sati, kao i dječje igraonice i sportsko-rekreacijski centri, škole stranih jezika uz preporuku da se vjerski obredi održavaju na otvorenom.

Kafići i restorani mogli raditi do 22 sata, ali samo na terasama s obzirom da je dan bitno produljio, a produljit će se i radno vrijeme trgovina.

Očekuje se i daljnji pad broja zaraženih s obzirom na poboljšanje vremenih prilika, ali i sve većeg procjepljivanja građana.


Pratite nas i na društvenim mrežama: