Predlažu po hitnom postupku na sljedećoj sjednici Županijske skupštine

Županijski SDP traži da se Zmajevo oko proglasi spomenikom prirode: ‘Vrijeme je da se to područje konačno zaštiti’

FOTO: Nino Milin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Klub vijećnika SDP-a županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije poslao je danas županu i predsjedniku Županijske Skupštine Šibensko-kninske županije zahtjev za proglašenjem Zmajevog oka spomenikom prirode.

– Smatramo da je Zmajevo oko jedinstveno područje koje ima svoju ekološku, znanstvenu i turističku vrijednost. Godinama se stanovnici rogozničkog područja bore za očuvanje ovog jedinstvenog područja. Svjedoci smo ovih dana da se rogozničko slano jezero Zmajevo oko po tko zna koji put zamutilo te se okolnim područjem širi smrad. Vrijeme je da se to područje konačno zaštiti – poručili su u priopćenju.

Tako SDP-ov Klub vijećnika predlaže da se Zmajevo oko po hitnom postupku, već na slijedećoj sjednici Županijske skupštine, proglasi spomenikom prirode, prema Zakonu o zaštiti prirode (NN 80/13), te da se upravljanje tim područjem prepusti Javnoj ustanovi Priroda Šibensko-kninske županije.

– Spomenik prirode je pojedinačni neizmijenjeni dio prirode koji ima ekološku, znanstvenu, estetsku ili odgojno – obrazovnu vrijednost. Nadamo se da nećemo dopustiti da ovakav prirodni fenomen izumre nama pred očima, jer bi to bila kako ekološka tako i ljudska i moralna katastrofa – dodali su.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.