Ostaju bez stranačke iskaznice?

Županijski HDZ pokrenuo stegovni postupak protiv Josipe Rimac i Marinka Tokmačije

Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ-a Šibensko kninske županije jednoglasno je odlučilo da će pokrenuti stegovni postupak protiv Josipe Rimac, smijenjene državne tajnice koja je otprije nekoliko dana pritvorena zbog niza afera za kaznena djela trgovanje utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem i primanjem mita, kao i protiv kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmačije. Potvrdio je to Nediljko Dujić nakon sjednice Županijskog predsjedništva.

– Odluka je bila jednoglasna jer očito članovi predsjedništva misle da se ove situacije ne smiju tolerirati. Svoju ćemo odluku proslijediti časnom sudu koji će o njoj raspravljati već sutra, a bude li žalbe na njihovu odluku, cijeli slučaj se seli na visoki časni sud u Zagrebu koji odlučuje o konačnom rješenju – rekao je.

Podsjetimo, USKOK je u subotu, osim Rimčeve i Tokmačije, osumnjičio još 11 državnih dužnosnika i poduzetnika za aferu ‘Vjetroelektrana’, a među njima je i 31-godišnji Ante Sladić, stočar iz Šibensko-kninske županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.