Prva subota u proljeću

Županijska liga protiv raka uoči Dana narcisa: ‘Ne odgađajte pregled, vi ste najvažnije’Foto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dan narcisa je humanitarna akcija koja se održava se prve subote u proljeće, a u kojoj se prodajom narcisa prikupljaju sredstva namijenjena prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije ove godine nije moguće organizirati akciju.

– Mi i dalje radimo, veći dio aktivnosti obavljamo telefonski ili pojedinačnim susretima u našem uredu, poštujući epidemiološke mjere. Prilagodili smo se ‘novom normalnom’, otvorili smo i facebook stranicu gdje nas možete pratiti, postavljati pitanja, predlagati aktivnosti i akcije, načine pomoći, podijeliti brige, uputiti kritike – poručuju iz Županijske lige protiv raka.

Iz Lige poručuju svim ženama da ne odgađaju pregled za sutra ili za tjedan dana već da ga naprave odmah. Ističu kako je važno i odazvati se na pozive nacionalnih programa jer kada je rak dojke otkriven u ranom stadiju tada je i mogućnost liječenja i izlječenja veća.

– Želite li nam pomoći u aktivnostima, možete svakim radnim danom u uredu, pokraj sv. Frane, kupiti slikovnicu  ‘Svjetlo nade’ koju su napisala i ilustrirale učenice OŠ Jurja Šižgorića s mentoricom Helenom Šarić. Cijena slikovnice je ista kao i naša godišnja članarina i iznosi 20 kuna, a sav novac od članarine i prodaje slikovnica ići će za nabavku reagensa za markere – zaključuju.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.