Sufinancira se do 80 posto ili najviše 20 tisuća kuna

Županija u ovoj godini nudi još 708 tisuća kuna za potpore poduzetnicima, korisnici zadovoljni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Redovito skupno potpisivanje ugovora kojima Šibensko-kninska županija potiče gospodarstvenike, zbog protuepidemijskih mjera, šibensko-kninski župan Goran Pauk danas je zamijenio obilaskom korisnika potpora i svojevrsnom kontrolom namjenskog trošenja novca. Zajedno sa zamjenicom Darijom Puljić i suradnicima ispred Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut u Šibeniku župan je posjetio Franku Bujas, vlasnicu obrta za usluge grafičkog dizajna ‘F5, koja koristi prostore Trokuta te Ivana Radmana vlasnika obrta ‘Navi dva.

– Županija svake godine u svom proračunu izdvaja određena sredstva za poduzetnike kako bi im pomogli u poslovanju, obučavanju i usavršavanju te olakšali djelatnost. Temeljem javnog poziva svake godine povjerenstvo utvrđuje koliki iznos im odobrava po njihovim zamolbama. Ove godine smo u prvom navratu odobrili 33 zahtjeva za ukupno 242 tisuće kuna i preostalo je još 708 tisuća kuna koje očekujemo potrošiti tijekom ove godine – kazao je župan Pauk.

Obilaskom poduzetnika, uz poštivanje epidemioloških mjera, župan želi pomoći poduzetnicima i u njihovom predstavljanju javnosti.

– Franka Bujas je poduzetnica početnica i mlada poduzetnica koja je dvije godine zaredom sufinancirana od strane Županije. Ivan Radman iz Tisnog dobio je potporu za stroj koji mu je neophodan za rad u njegovom obrtu – kazao je Pauk.

Obrtu ‘F5’ Šibensko-kninska županija je sa 5.810 kuna sufinancirala kupnju poslovnog sowtwarea i redizajn web stranice.

– Moj obrt svake godine ima fiksne troškove koje moram platiti, a između ostalog je i licenca za grafičke programe. Po mom zahtjevu Županija mi sufinancira do 80 posto ukupnih troškova. To mi dosta znači jer mije to jedan od najvećih troškova u poslovanju, a kroz ovu potporu ga niti ne osjetim. Prijavit ću se sigurno i dogodine – kazala je Franka Bujas.

Obrt ‘Navi dva’ dobio je potporu od 16.410 kuna za sufinanciranje kupnje visokotlačnog perača.

– Ovo mi je prva godina da se susrećem sa subvencijama Županije, a prijavio sam se za nabavu visokotlačnog perača, uređaja koji je mojoj firmi potreban. Prezadovoljan sam s komunikacijom između nas i Županije jer se sve rješavalo jako brzo, od dokumentacije do isplate sve je odrađeno u pet do sedam radnih dana. Mogu samo pohvaliti Šibensko-kninsku županiju koja mi je izašla u susret – poručio je Radman.

Poduzetnicima se potpore odobravaju u iznosu do 80 posto opravdanih troškova, ali ne više od 20 tisuća kuna.

Županijsko povjerenstvo danas je obišlo i kontroliralo namjensko trošenje potpora u obrtu za usluge Delux Žaborić kojem je odobreno 10 tisuća kuna za sufinanciranje kupnje izvanbrodskog motora, zatim Semigraf obrt za grafičke usluge kojem je s 20 tisuća kuna sufinancirana električna perforirka te obrt za građevinske iskope i prijevoz Bruman iz Rupa kojem je odobren iznos od 20 tisuća kuna za sufinanciranje kupnje samohodne žabice.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.