Zatvoren natječaj

Županija objavila dobitnike 29 stipendija, neke su i 2.500 kuna mjesečnoFoto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibensko-kninska županija objavila je rezultate natječaja za dodjelu 29 stipendija redovitim učenicima i studentima s prebivalištem na području županije. Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od deset mjeseci, računajući od 1. rujna 2021. godine do 30. lipnja 2022. godine za učenike, odnosno od 1. listopada 2021. godine do 31. srpnja 2022. godine za studente.

Stipendije od 400 kuna mjesečno dodjeljuju se učenicima srednjih strukovnih škola upisanim u trogodišnje obrazovne programe za deficitarna zanimanja: kuhar/ica, konobar/ica, pekar/ica, stolar i slastičar/ka, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije. Predviđeno je osam takvih stipendija.

Po 700 kuna mjesečno osigurano je u županijskom proračunu za osam studenata I. godine sveučilišnih studija za deficitarna zanimanja: Sveučilišni studij: arhitektura, dentalna medicina, edukacijska rehabilitacija, elektrotehnika, energetska učinkovitost i obnovljivi izvori, engleski jezik i književnost, farmacija, fizika – nastavnički smjer, građevinarstvo, hrvatski jezik i književnost, logopedija, matematika-nastavnički smjer, medicina, njemački jezik, pedagogija, psihologija, računarstvo, rehabilitacija, strojarstvo i socijalni rad, zatim šest stipendija studentima viših godina sveučilišnih studija (preddiplomskih, diplomskih ili integriranih preddiplomskih i diplomskih studija), te četiri studentima stručnih studija.

Tri stipendije po 2.500 kuna mjesečno dobit će studenti integriranog diplomskog studija medicinske biokemije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu a sukladno iskazanim potrebama zdravstvenih ustanova sa područja Šibensko-kninske županije, a rok za podnošenje prigovora je 13. prosinca.

Sve dobitnike stipendija možete pronaći OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: