Šibeniku 350 tisuća kuna

Županija gradovima i općinama podijelila 2,5 milijuna kuna za sanaciju pomorskog dobra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibensko-kninski župan Goran Pauk potpisao je danas, u prostorijama Adriatic Business Centre – ABC u Šibeniku, s predstavnicima gradova i općina Šibensko-kninske županije Sporazum o zajedničkom financiranju na pomorskom dobru za 2021. godinu. Za sanaciju pomorskog dobra uslijed izvanrednih događaja u 10 priobalnih gradova i općina u županijskom proračunu za 2021. godinu osigurano je ukupno 2.250.000 kuna.

– Županija kontinuirano vodi brigu o sanaciji pomorskog dobra u vanlučkom području, stradalom uslijed izvanrednih događaja. Ove smo godine tako, na temelju zahtjeva i potreba iskazanih od strane gradova i općina, donijeli odluku o sanaciji pomorskog dobra na području tri grada i sedam općina. Iznosom od ukupno 2.250.000 kuna sanirat će se obalni putovi, uvale, plaže i šetnice u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji – kazao je župan Pauk prilikom zaključivanja sporazuma s predstavnicima gradova i općina.

Za sanaciju pomorskog dobra uslijed izvanrednih događaja Gradu Šibeniku odobreno je ove godine iz županijskog proračuna 350 tisuća kuna. Od odobrenih sredstava sanirat će se betonski mol i šetnica u Gradskoj četvrti Jadrija za što će biti utrošeno 40 tisuća kuna. Isto tolika svota – po 40 tisuća kuna potrošit će se za sanaciju betonske šetnice i plaže na području Gradske četvrti Zablaće, sanaciju obale u Raslini, betonske rive u Žaboriću te betonske šetnice, odnosno plaže u uvali Muna na otoku Žirju. Za sanaciju betonske šetnice na otoku Krapnju izdvojit će se 50 tisuća kuna, koliko će biti potrošeno i za sanaciju betonske šetnice na predjelu Marin na otoku Zlarinu. Ukupno 50 tisuća kuna izdvojit će se od odobrenih sredstava i za sanaciju šetnice na otoku Kapriju.

– Dobivenim sredstvima uredit će se komunalna infrastruktura na pomorskom dobru, a kako se uglavnom radi o šetnicama i plažama, takve investicije uvijek su važne svakoj sredini – kazao je nakon potpisivanja sporazuma gradonačelnik Burić.

S 200 tisuća kuna Županija će sufinancirati sanaciju plažnog pojasa u naselju Srima, na području Grada Vodica, kao i plaže Bristak, na području Općine Tribunj.

Iznos od 200.000 kuna osiguran je i za potrebe sanacije pomorskog dobra na području svih ostalih priobalnih općina Šibensko-kninske županije: Općine Bilice, Općine Pirovac, Općine Tisno, Općine Murter-Kornati, Općine Primošten i Općine Rogoznica, dok je za sanaciju pomorskog dobra na području Grada Skradina osigurano 300.000 kuna.

U Bilicama će se sanirati plaže u zaseocima Mikulandre i Šparadići te betonska riva i mula u uvalama Stubalj i Vrulje, dok se u Pirovcu nastavlja sanacija obalnog zida u uvali Vrilo. Na području Općine Primošten sanirat će se šetnica na potezu Tepli bok – Podadrage, dok će se u Rogoznici sanirati obala u naseljima Crljina i Lozica. Na području Općine Tisno sanirat će se obala u uvali Zdraće u naselju Betina, a u Općini Murter-Kornati područje od plaže Podvrške do kampa Slanica na otoku Murteru, riva u Zavraću te uvale Bizikovica i Dragišina na otoku Žutu.

– Potpisali smo novih 200 tisuća kuna za uređenje i završetak obale u Vrilu. Hvala Šibensko-kninskoj županiji na potpori. Ovime ćemo praktički završiti projektirani obalni zid u sklopu projekta uređenja Starina – objavio je Ivan Gulam, načelnik Pirovca.

U protekle četiri godine na sanaciju štete nastale uslijed izvanrednih događaja na pomorskom dobru izvan luka, na temelju zahtjeva i iskazanih potreba gradova i općina,izdvojeno je ukupno 6.391.757,56 kuna, što s ovogodišnjim iznosom čini ukupno 8.641.757,56 kuna za petogodišnje razdoblje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.